Over Theo van der Tak

In mijn carrière als adviseur bij Twynstra Gudde ben ik ervan overtuigd geraakt dat veel vraagstukken voor bedrijven en overheden alleen maar doelengericht aangepakt kunnen worden. Programmamanagement is een manier om dat te doen.

Op de lievelingsplek van mijn kleinkinderen: als Tak in een vliegden in de Soesterduintjes
Op de lievelingsplek van mijn kleinkinderen: als Tak in een vliegden in de Soesterduintjes
Met Gert Wijnen heb ik in 2002  het boek Programmamanagement Sturen op Samenhang gepubliceerd. De afgelopen jaren heb ik dat concept verder uitgewerkt en veel toegepast. Door artikelen en blogs heb ik mijn ervaringen en suggesties beschikbaar gesteld aan alle geïnteresseerden in dat vakgebied. Deze website is daaraan gewijd.

Na mijn studie rechten – politieke wetenschap ben ik wetenschappelijk medewerker Bestuurskunde aan de Interfaculteit Bedrijfskunde in Delft geweest. Daarna heb ik het Ministerie van VROM ondersteund in de bestuurlijke aspecten van het milieubeleid.

Vervolgens ben ik bij Twynstra Gudde organisatieadviseur geworden. De laatste vijftien jaar vooral op het gebied van programmamanagement. In 1988 ben ik gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit op de uitvoering van twee milieuwetten.

Op 31 maart 2013 heb ik mijn dienstverband met Twynstra Gudde beëindigd. Maar niet mijn verband met programmamanagement. Via mijn eenmanszaak DeLaBranche advies ga ik nog enkele jaren door in dezelfde richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ervaringen met het uitvoeren van programma's