Program Canvas leidt tot motto

Gisteren met een enthousiaste groep gemeenteambtenaren gewerkt aan een Program Canvas voor de invoering van de Omgevingswet. Dat heeft aan het einde van de dag een mooi motto opgeleverd.

 

Aan het werk met het canvas

Beginnen met de inhoud

Na een korte inleiding op programmamanagement en de inhoud van het Program Canvas ben ik met 12 gemeenteambtenaren begonnen de echte inhoud van een programma voor de invoering van de Omgevingswet in twee gemeenten vorm te geven. Ik verwachtte hier een zware discussie met een hoop vragen, omdat de inhoud en de verdere details van de Omgevingswet nog onduidelijk en onzeker zijn. Ook de consequenties van de wet voor gemeenten zijn mistig, op zijn zachtst gezegd.

Toch hadden we voor lunchtijd een grote ambitie als paraplu voor het totale programma en zes doelen waar iedereen het over eens was. Dit bereikten wij door eerste individueel na te denken over de ambitie en daar vervolgens -staand voor het canvas- in twee groepen van zes over van gedachten te wisselen. Die ambitie moet volgens mij in ieder geval het complete veld dekken. Dat de tekst daarvan nog saai en vrij ambtelijk klinkt vind ik geen bezwaar. En ook de doelen moeten in dit stadium goed zijn, zonder nu al de meest aantrekkelijke taal te vinden.

Prijsvraag

Om de ambitie wat meer dynamiek te geven heb ik onder de deelnemers een prijsvraag uitgeschreven voor het beste motto. Waarschijnlijk dankzij de hoofdprijs (een exemplaar van ons boek Program Canvas) had ik aan het eind van de dag 14 inzendingen. Een blijk van de creativiteit en betrokkenheid van de medewerkers  bij het nieuwe programma. De prijswinnende suggestie was MOOI. Aan de lezer laat ik het over te beslissen waar de letters voor staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.