Program Canvas in boekvorm

Afgelopen zomer heb ik samen met Hans Cremer en Björn Prevaas de basis gelegd voor een boek over het Program Canvas. De komende maanden zetten we de puntjes op de i en in februari 2016 zal het boek via Vakmedianet verschijnen, hoogstwaarschijnlijk tijdens het PGM Open 2016

Daar zien we ontzettend naar uit! We hopen dat we iedereen die het canvas gebruikt met de toelichting en voorbeelden in het boek nog beter helpen. Programmamanagers vragen ons steeds meer naar het canvas en daar zijn we erg trots op.

In het boek gaan we dieper in op de verschillende elementen van het canvas, geven we achtergronden bij programmamanagement en bij de ontstaansgeschiedenis van het canvas. Ook komen er verschillende voorbeelden in te staan en ervaringen van gebruikers.

Aangepaste versie

We hebben op basis van ervaringen en opmerkingen van gebruikers de vormgeving van het canvas aangepast In afwachting van het verschijnen van het boek hebben we nu een licht aangepast versie van het canvas op de website gezet. Op de nieuwe versie zullen jullie dus nog even moeten wachten…

In de Engelse versie hebben we de elementen ‘Objectives’ en ‘Strategy’ omgedraaid. In de Nederlandstalige versie hebben we de term ‘ER-doelen’ vervangen door ‘Doelen’, de elementen Doelen en Strategie omgedraaid en de termen ‘SMART-doelen’ of ‘Waarde’ vervangen door ‘Baten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.