Procesmanager voor programmabureau

Harderwijk vraagt een procesmanager. Zie de website van de gemeente (Vacature Harderwijk). Mooi salaris, mooie baan. Wat gaat hij/zij doen? De procesmanager gaat leiding geven aan een klein kernteam. De te werven persoon wordt het eerste aanspreekpunt en de centrale spil binnen het gehele programma Waterfront. Wat een verwarring in titulatuur toch.

Welk proces managet deze manager dan? Onduidelijk. Hier is het rijtje:
het geven van leiding aan de projectmedewerkers (dat is het managen van mensen), het managen van processen en leiding geven aan projecten (ja daar is hij!), het onderhouden van contacten met de staande organisatie, overheden en derden, het stellen van doelen en formuleren van de strategie (het managen van een programma), het adviseren van het management en het bestuur, het eerste aanspreekpunt zijn voor de marktpartij.

Het is jammer dat werkgevers niet goed kunnen uitdrukken wat ze willen. Het is gewoon een leidinggevende van een programmabureau of een programmamanager. Kennelijk zorgt hij voor doelen van het programma en voor het besturen van de noodzakelijke projecten als opdrachtgever. Dus niets procesmanager. Hou het wel zuiver, Harderwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.