Programmamanager als lokeend

Ook het afgelopen kwartaal zijn er weer veel advertenties voor programmamanagers verschenen. De meeste daarvan op het web: bv. de vacaturebank en Intermediair. Wat daarin opvalt is, dat nogal wat I+CT-achtige bedrijven vragen om een programmamanager of een senior projectleider. Ze bedoelen echter iets geheel anders als je de advertentie nauwkeurig leest. De verwachting dat je als sollicitant iets met doelen en het bereiken van benefits te maken gaat krijgen, kan je wel uit je hoofd zetten.

Een voorbeeld:

Download foto_20080324_192721.jpg

Blijkens deze tekst mag je van allerlei projecten de voortgang bewaken, leiding aan projectteams geven, rapporteren aan de opdrachtgever en dat soort zaken. Kortom, allemaal projectleider-achtige kwesties aanpakken. Waarom noemt een organisatie zo iemand dan programmamanager? Om de vacature meer cachet te geven? Om een hoog salaris te rechtvaardigen? Om meer sollicitanten te krijgen dan alleen maar voor “projectleider”? Als lokeend?

Zelfs het prioriteren van projecten is er niet bij. In zo’n geval kan je nog spreken over portfolio manager. Maar met het bewaken van doelen heeft het weinig meer te maken. Dus ook niet met het bereiken van benefits. De argeloze sollicitant zij gewaarschuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.