Nu ook een Project Canvas

Als aanvulling op het program canvas hebben Rudy Kor, Jo Bos en ik het boek Project Canvas gepubliceerd. Gegeven de vele vragen die wij hebben gekregen naar aanleiding van het program canvas zijn we   aan de slag gegaan om een vergelijkbaar boek over het Project Canvas te maken. 3d-project-canvasEn ik mag wel zeggen: het ziet er nog beter en mooier uit dan zijn programma broertje! Zie verder: de vakmediashop. Ook collega Rudy Kor wijdt een informatief blog aan dit boek.

Grootste winst

De grootste winst van een goed en volledig canvas zou een reële schets van het voorgestelde project op hoofdlijnen moeten zijn. Geschikt om opdrachtgever, lijnmanagers en belanghebbenden te overtuigen van nut en noodzaak van het project. Geen luchtfietserij maar ook geen uitgebreid plan met vele bijlagen waar je door de bomen het bos niet meer ziet.

Volgens mij is het canvas voor vele situaties een vervanging van al die gedetailleerde en onleesbare plannen. In de meeste gevallen gaat het sowieso om de wat kleinere projecten van pak hem beet 50.000 euro kosten in totaal. Niet elk project is een ingewikkeld computersysteem van vele miljoenen euros. Volgens mij kan het projectteam volstaan met een goed gekeurd canvas en vervolgens aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.