Dialogues goed voor programma’s

Vandaag was ik bij de opening van Dialogues House van ABN/AMRO in Amsterdam. Op de plaats van de voormalige dealingroom heeft de bank een zeer futuristische werkomgeving ingericht. Bedoeld om met mensen uit het ABNetwerk een dialoog aan te gaan over nieuwe ondernemingen. “Van buiten leren” is het prachtige motto: namelijk van contacten en echte inhoudelijke gedachtenwisselingen met je partners is het meest te leren. Dat geldt ook zeker voor programma’s waar het er uiteindelijk om gaat ambitieuze doelstellingen om te zetten in realistische doelen. Om dat soort programma’s te maken is een intensief dialoog met de buitenwereld (doelgroepen, mede-aanbieders, klanten, overheden, belangengroepen) noodzakelijk.

In het Dialogues House wil ABN/AMRO innovatie bij Nederlandse ondernemers faciliteren en stimuleren. Met ruim 2000 vierkante meter, vele technologische snufjes, concentratieruimten, groepsruimten, “skyboxen” en een Vlaamse bakkerij zijn alle ingredienten voor een “leuke, en mooie” werkomgeving aanwezig. Nu de mensen en de ideeen nog.

Nieuwe ideeen kunnen niet afgedwongen worden. Wel gefaciliteerd door de professionals de mogelijkheid te geven te ontspannen en met iets geheel anders bezig te zijn. Mathieu Weggeman noemde het voorbeeld dat je geconcentreerd bezig bent met een probleem. Dan even naar de wc moet, en even los komt van het probleem dat je al de hele middag dwars zit. En opeens: de bevrijdende gedachte.

Als je dit letterlijk op het Dialogues House toepast, had men ook hieraan kunenn denken. Het is nogal een contrast de wc in het DH te bezoeken. In de eerste plaats moeilijk te vinden, in de tweede plaats uit de toon vallend qua inrichting. Koud, kil en ouderwets. Maar ja, hoe maak je een innovatieve wc? Wellicht een opgave om op de enige Apple computer die Dialogues House rijk is, uit te proberen. Tenslotte heb je ook al een wc-rol uitgerust met een iPod dock en luidsprekers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.